Ik zie je graag - project

(Terug naar Saskia)

“Those who tell the stories, rule society” (Plato)

Hoe lastig is het om te leven met niet-aangeboren hersenletsel? Wanneer gevolgen van NAH onopgemerkt blijven en klachten niet zichtbaar zijn, ontstaat onbegrip.
Samen met Nicole van Wetten werk ik aan de publicatie "Ik zie je graag". Dit is het levensverhaal van mijn zoon Jesse. Jesse overkomt als peuter een ernstig auto-ongeval. Daarna stapt ons gezin met Jesse een leven binnen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel).
Voor dit project interviewen Nicole en ik een jaar lang betrokkenen bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel: vanuit eigen ervaring, familie, opleiding, werk, zorg of geloof.
Hun vertellingen leren en inspireren.

 

NAH: jezelf opnieuw moeten uitvinden

Architect Pieter Weijnen is sinds 2012 eigenaar van Zwarthout. Dit bedrijf levert hout dat is gebrand volgens Japanse traditie. In 2009 overkwam Pieter een ongeluk, waarbij hij van drie meter hoog op zijn hoofd viel. Die val heeft veel veranderd in zijn leven.
Lees verder/download...

 

Studiekansen voor jongeren met NAH

Een jongere met NAH heeft onderwijs nodig, dat precies past. Dat zegt Erik van Elleswijk, ambulant begeleider bij Brein Support (Arnhem). Brein Support biedt deze individuele aanpak. Een jongere komt als 16-jarige binnen in een zogenaamde transitieklas. Hij blijft daar ongeveer twee jaar. Als
18-jarige is hij voorbereidt op de volgende stap naar dagbesteding, werk of opleiding. Brein Support kijkt naar de mogelijkheden van een jongere met NAH (niet-aangeboren hersenletsel). De benadering zoals Brein Support die kiest, is uniek in Nederland.
Lees verder/download...

 

Iemand met NAH is een gewoon mens

Rob Koning (1957) leeft samen met zijn vrouw Ingrid in Hillegom. Zij hebben samen drie volwassen zoons: Patrick, Robin en Arthur. Rob werkt bij het ministerie van Financiën en heeft zich ook geschoold in professionele communicatie (Phoenix). Zoon Robin liep in 2007 niet-aangeboren hersenletsel op en leeft in Den Haag (woonlocatie Aves, Gemiva-SVG Groep).
Lees verder/download...

 

Maatwerk in opleiding voor jongeren met NAH

“Maatwerk blijft het kernwoord voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) die naar school gaan.” Dat zegt Martine Kapitein, GZ-psycholoog en coördinator bij Brein Support in Arnhem. Brein Support werkt samen met Regionale Opleiding Centra (ROC’s) aan het vergroten van de mogelijkheden. Daarnaast kan onze samenleving meer ruimte creëren voor deze jongeren. Erkenning voor mensen met NAH en hun mogelijkheden helpt daarbij.
Lees verder/download...

(Terug naar Saskia)

Verlies en zo...


Saskia Boerma

Medisch Centrum Hofspoor

Hofspoor 4

3994 VZ Houten

06- 57157790

info@verliesenzo.nl

Privacy statement


privacy statement

Zoek


 

Neem contact op


Aangesloten | geregistreerd


RBCZ register nr 809467R  
RBCZ register nr 809467R

NFG nr 6412256759
NFG nr 6412256759

AGB-code: 90-041419
KvK nr 30278456

Links


brainsupport.nl
Expertise centrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel

verliesenrouwophetwerk.nl

landvanrouw.nl

zorgcoach.nu

niccommunicatie.nl

tov.nu

totkijk.com

haptotherapie-houten.nl

verliesenhoop.nl

moldmove.nl

yfu.nl

Copyright 2023 - Verlies en Zo
Inloggen | Webbly - mooie websites | Ziber - Responsive of Adaptive? | Design by HaakKranen Ontwerpers